Zelf aan de slag - Recept: Gezond-, Heerlijk- en Betaalbaar Speltbrood

1 minuut gelezen

Als Post HBO gecertificeerd Leefstijlcoach draag ik uit dat alles wat ik zeg, doe, ook zelf heb ervaren, en ook zelf doe, en maak. Als ABC Leefstijlcoach is naast Adem, Beweging, ook consumptie=voeding een belangrijk onderdeel.

Vorig jaar ben ik gestart om zelf brood te maken. Een eigen recept, dat zowel gezond, heerlijk van smaak, zeker betaalbaar is, en uiteraard voldoet aan alle “bewuste eters eisen”, o.a. :
- Spelt
- Lactose-vrij
- Omega 3/6 ratio
- Vezels

Dit brood wordt 2-wekelijks (nu 2e jaar) gebakken en gebruikt door “VitalBreath” en in “Huize van der Valk” met bewezen resultaten (o.a. stoelgang).

Recept van dit gezonde heerlijke en betaalbare speltbrood met ingredienten 1 t/m 10:

-1 Speltmeel - 2x 500gr (Supermarkt: Lidl)
-2 Ca 600ml water
-3 Ca 50-75gr Olijfolie
-4 Ca 50gr Lijnzaad
-5 Ca 20-40gr Chiazaad
-6 Ca 40-60gr Psyllium (natuurlijke vezels!)
-7 Ca 50-75gr Havermout
-8 Extra: 1x Gist 6gr
-9 Extra: 1x Backing Power

Bereiding:
-10 Doe 300ml water in maatbeker, voeg 1x theelepel suiker toe en 1xpakje (6gr) gist.
Goed mengen en 5-10 min laten staan.
Voeg ingredienten: 1, 3, 4 t/m 7 en 9 in mengbak
Meng alles rustig
Voeg ingredient: 10 in mengbak
Voeg meer water toe: ca 300ml (totaal: de 600ml water)
En kneed (Ik gebruik zelf een kneedmachine:KitchenAid) alles tot een soepel deeg.
Indien nodig bij te droog -: meer water, en bij te nat deeg: wat meer havermout.
Haal het deeg eruit en verdeel in 2 stukken/broden
Broodblikken goed invetten met olijfolie
Laat het deeg ca 3 tot max 6 uur rijzen
Oven ca 5 min opwarmen 200 graden, en vervolgens nog 50 min.
Voor een prachtig resultaat:
Vooraf buitenkant deeg met “een ei” insmeren. Eet Smakelijk !!!

Helpt u ons met aanvullingen? Van harte welkom!
Klik hiervoor: “Contact”