Rust

Ik ben geboren als jongste zoon in een groot gezin van 13 kinderen. Een drukke omgeving waarin vele dromen, verlangens, behoeften, doelen intens werden beleefd en soms gepaard gingen met levendige emoties en gevoelens. Hier ben ik gevormd tot wie ik ben : een man, zoon, broer, partner, vader, vriend, coach en zoveel meer.

Dankbaar ben ik ! Dankbaar voor alle ervaringen en voor alles wat ik heb gezien, gehoord en gevoeld. Ik heb steeds meer de rust gevonden, zodat ik vanuit rust kan observeren, kiezen, en volle bak kan doen en ervaren wat ik wil (bereiken) in mijn leven.

Ruimte en Vrijheid (omgeving)
Met meer (innerlijke) rust kan ik beter voelen. Voelen wat ik kan, wil en daarvoor kiezen. En met elke keuze kwam steeds meer het besef, dat ik met ruimte en vrijheid mijzelf kan laten zien en horen op mijn manier in de wereld. Dat is genieten en geeft mij veel plezier en voldoening.

Gedreven op wilskracht en daadkracht (drijfveren)
Met het besef dat ik ruimte nodig heb, heb ik hard gewerkt om deze ruimte te krijgen. Een podium om dat te doen wat onze maatschappij van ons (en ik ben er een van) verwacht, bv een passende opleiding en werk. Althans dat was toen mijn insteek.
Nu zet ik mijn wilskracht steeds meer in voor wat mij drijft: Persoonlijke Groei, van binnenuit met passie, plezier en resultaat voelen dat ik leef. Dat is mijn manier om in jou te vertrouwen en te steunen en stimuleren in wat jij kiest in jouw leven.

Hart, Passie en Intuitie (van binnenuit met plezier en resultaat)
Mijn wilskracht was prima. Dat was met de paplepel ingegoten, en onbewust getraind om die paar kansen, die voorbij kwamen, ook te pakken ! Een overtuiging van “schaarste” en “hard werken” weet ik NU. Een prima kracht, dat zeker, voor de korte termijn, maar voor de lange termijn is meer nodig : passie, plezier en een prettig gevoel, zodat ik energie krijg en vooral behoud. Zonder stress, burn-out en lichamelijke klachten door het leven. Geen hyperventilatie, gejaagdheid, onrust, angst, hartklachten, hoge bloeddruk, moe, slecht humeur en meer.

Mijn credo : Aanhaken, in beweging komen, stappen maken en blijven lopen naar … een concreet, haalbaar, praktisch doel en met oog voor resultaat, steeds weer, zoals jij dat wilt.

Creatief en Inspirerend (Creative inspirator)
Met passie werken is een keuze! Dat weet ik, maar nog steeds enorm lastig. Ik weet nu dat ik vanuit rust, ruimte en vrijheid alle vertrouwen heb in uitdagingen, die mij maximaal uitdagen op (mijn) creativiteit. Daarin wil ik zowel vertrouwen bieden als een inspirerend voorbeeld zijn, die een ander steunt en stimuleert tot : “Out of the Box -“ (vernieuwend) gedrag en resultaten. Ik zie mijzelf als : “Creative Inspirator”.

Wetenschappelijk onderbouwd (opleiding en werkervaring)
Ik heb een brede opleiding en vele jaren gewerkt in het bedrijfsleven.

 • Opleiding en training:
  Van chemisch technisch ingenieur (HTS Chemische Techniek), Process control technoloog (Post HBO Meet- & Regeltechniek), Projectmatig werken (Shell University) tot commercieel specialist voor (Major) Turnarounds (= groot gepland onderhoud van fabrieken), Projecten en Onderhoud tot (intuitief) Coaching (IMC Mensontwikkeling), energetisch werk (bv Reiki Master, Healer, Spirit Coach), Energy Control Coach (vlgs Academy Stans van der Poel, Inspanningtesten, Medische fitness, ademtherapie) tot lachtherapeut, gecertificeerd TB (= transformational breath) ademcoach, en KABIZ gecertificeerd HBO Leefstijlcoach (vlgs Avleg).
 • Werkervaring bedrijven (meer dan 35 jaar):
  van Rietschoten & Houwens, AKZO, Dow Chemicals en Shell.
 • Diverse workshops (vanaf 2021 voor organisaties Welzijn & Zorg):
  Team-building, coaching, begeleide (aktieve) meditaties, adem, lach voor (grote) bedrijven (Shell, KLM, Ministerie, Waterschap, Fysio-praktijken, Grenzeloos lachen, International day of yoga (Amsterdam), gemeentes, welzijn & zorginstellingen, buurthuizen, stichting Pameijer en zangkoren).
 • Organisatie aktiviteiten via : Stichting Pameijer, GRO-UP (Buurthuis, Huis van de Wijk) en in samenwerking met BreathBalance
  Aktiviteiten: o.a. Inloophuis Zevenkamp, Wandelgroepen, “Met Volle Stem” (=Samen Zingen), “Samen Koken”, Spelletjesmiddag, Avondwandelingen, ABC Leefstijl (Adem, Beweging, Voeding&Drinken, Stress, Slaap, Lach), “Zin in Zen” (dag van aktiviteiten), Workshops Lachen, In Verwondering (=Meditatie) en persoonlijke 1:1 begeleiding (als onderdeel van ABC Leefstijl).

In alles wat ik doe staat de mens voorop en probeer ik wetenschap te combineren met wat zich soms lastig laat verklaren. Praktisch, concreet en met resultaat voorop. Ik geloof, dat wat echt IS, ook echt blijft, en (mijn weg) lot van ons leven.